Deep Purple - 03. 11. 2007. - Zetra, Sarajevo

Billboard za koncert Deep Purplea u Sarajevu 2007. godine
             
Nakon koncerata grupa U2, Jamiroquai i Simple Minds, među najveće koncerte održane u BiH nakon rata definitivno možemo smatrati i koncert koji su održale engleske hard rock ikone Deep Purple. Bend koji je vlasnik najpoznatijeg gitarskog riffa, u Sarajevu je održao koncert 3. novembra 2007. godine u prepunoj dvorani Zetra ispred nešto manje od 10 hiljada gledalaca.

U Sarajevo su došli u sklopu svoje Rapture of the Deep turneje u sklopu koje su održali 365 koncerata u preko 50 zemalja diljem svijeta. Koncert je organizovala zagrebačka agencija Lupa Promotions zajedno sa sarajevskom agencijom OTAS. Pjevač grupe Ian Gillan je u Sarajevu održao koncert krajem sedamdesetih godina prošlog stoljeća, a jedan njegov koncert koji je trebao biti održan 1990. godine je otkazan. Cijena ulaznice za ovaj koncert je iznosila 30 KM i to je bila najjeftinija cijena ulaznice koncert Deep Purplea na čitavoj turenji.

Ulaznica za koncert Deep Purplea u Sarajevu 2007. godine

Kao predgrupa nastupila je tuzlanska rock grupa No Rules. Setlista se sastojala najviše od njihovih klasičnih hitova, ali i od pjesama sa novog albuma. Atmosfera među publikom je bila odlična, a sve je kulumniralo je za vrijeme sviranja rock and roll himne Smoke on the Water. Grupa Deep Purple je u Sarajevu nastupila u sljedećem sastavu:

Ian Gillan - vokal
Steve Morse - gitara
Roger Glover - bas gitara
Don Airey - klavijature
Ian Paice - bubnjevi

                    Kompletan snimak koncerta Deep Purplea u Sarajevu 2007. godine
_________________________________
Članak o koncertu možete pročitati ovdje.

Nema komentara:

Objavi komentar