NoMeansNo - 05. 07. 2009. - Otvorena scena Obala, Sarajevo

NoMeansNo u Sarajevu 2009.godine

Sarajevo je 2009. godine imalo priliku ugostiti među dva ponajbolja kanadska hardcore punk, SNFU, 6. aprila, a zatim i NoMeansNo, 5. jula. Koncert benda NoMeansNo je održan na Otvorenoj sceni Obala koja je u sastavu Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu. Na istom mjestu su osmadesetih i početkom devedesetih se održavali neki od najčuvenijih alternativnih koncerata u Sarajevu, pa je tako i ovaj koncert bio svojevrsno podsjećanje na taj period.

NoMeansNo je u Sarajevo stigao u sklopu turneje Cyberpunks Across Portions Europe - Summer 2009. Početak mjeseca jula je bio rezervisan za područje bivše Jugoslavije, pa su tako 1. jula nastupali u zagrebačkom klubu KSET, 2. jula u Mladinskom centru, Velenje, 3. jula u Kamnolomu u Radeču, 4. jula u klubu Luna na Braču i sa područjem bivše Jugoslavije su završili koncertom u Sarajevu. Koncert je prisustovalo oko 150 ljudi, cijena karte je iznosila 20 KM, a nije svirala nijedna predgrupa.

Bend su 1979. godine osnovala braća Rob i John Wright. U njihovoj muzici osjete se različiti utjecaji, od punka, progresivnog rocka do jazza. NoMeansNo se smatra za grupu koja je utjecala na kreiranje onoga što je u muzici poznato kao math rock. Često su proglašavani najboljim koncertnim bendom alternativne muzike, zbog nevjerovatne količine energije i dobre muzike koju isporučuju sa bine. U Sarajevu su nastupili u sljedećem sastavu:

Tom Hollingston - vokal, gitara
John Wright - bubnjevi, klavijature, vokal
Rob Wright - bas gitara, vokal

NoMeansNo - The Day Everything Became Nothing (Live in Sarajevo)
______________________________________________
Galeriju fotografija sa koncerta možete pogledati ovdje.

Nema komentara:

Objavi komentar