Inna - 28. 04. 2012. - Zetra, Sarajevo

Plakat za koncert Inne u Sarajevu 2012. godine

Popularna rumunska pop muzičarka Inna je održala veliki koncert 28. aprila 2014. godine u sarajevskoj dvorani Zetra. S obzirom na rijetkost pop koncerata u Sarajevu, probudio se interes medija i publike za ovaj događaj. Koncert je bio najavljen već početkom godine, a tada su organizato započeli opsežnu promotivnu kampanju koja je uključivala velike billboarde, plakate, flyere i TV reklame. Karte su puštene u prodaju 20. januara 2014. godine, tri mjeseca prije početka koncerta. Organizacija se trudila da koncert bude na visokom nivou, te su uspjeli privući i veliki broj sponzora.

Koncert je najavljivan kao veliki spektakl, a naručeno je dosta binske i zvučne opreme. Organizator ovog koncerta je sarajevska agencija ED Booking koja se bavila uglavnom organizacijom koncerata elektronske muzike. Inna je u Sarajevu nastupila u sklopu svjetske turneje kojom je promovisan album I Am the Club Rocker. Veličina bine je bila oko 150 kvadratnih metara, sa LED zavjesom veličine 25 metara, a jačina razglasa je iznosila 120 000 vati. Prethodno je bio najavljen nastup češke plesne grupe Foulfly girls, ali je otkazan. Pored Inne na ovom koncertu je nastupio i njemački DJ Tom Novy koji je zagrijao publike prije, ali i poslije nastupa Inne. Ona je održala vrlo kratak nastup, a nastupala je nešto više od pola sata. Mišljenja publike i javnosti su bila podijeljena o ovome koncertu, s obzirom na prosječan i vrlo kratak nastup pred 4000 ljudi.

 VIP ulaznica za koncert Inne u Sarajevu 2012. godine

Inna je rođena 1986. godine u rumunskom gradu Mangalia punog imena Elena Alexandra Apostoleanu. Muzičku karijeru započinje 2007. godine kada započinje saradnju sa rumunskim elektronskim trijom Play & Win. Prvi muzički uspjeh postiže sa singlom Hot, 2009. godine koji je osvojio top liste širom Evrope. Uslijedili su zatim hitovi poput Déjà Vu, Love i Amazing koji su se našli na njenom prvom albumu Hot. Njen sljedeći album I Am the Club Rocker joj je donio još veću slavu, sa hitovima poput Sun is Up i Club Rocker. Dobitnica je više nagrada, nastupala je diljem svijeta i sarađivala je sa muzičarima poput Flo Ride i Daddy Yankeea. Do sada je objavila četiri albuma i preko 30 singlova.

Inna - Hot (Live in Sarajevo 2012)
______________________________________________
Izvještaj s koncerta možete pročitati ovdje
Galeriju s koncerta možete pogledati ovdje
Video reportažu s koncerta možete pogledati ovdje.

Nema komentara:

Objavi komentar