Kelis / Tricky / Skindred - 27. - 29. 07. 2011. - Demofest, Kastel, Banja Luka

Plakat za Demofest 04

Odlična muzička tradicija poznata kao Demofest u Banja Luci se nastavila i 2011. godine u svom klasičnom obliku, takmičarski i revijalni dio. Četvrto izdanje ovog festivala je održano od 27. do 29.. jula 2011. godine na banjalučkoj tvrđavi Kastel. Za razliku od prethodna tri izdanja koja su bila besplatna, četvrto izdanje Demofesta se naplaćivalo, a dnevna karta je iznosila 10KM. Festival je radio pod pokroviteljstvom Jelena piva i Grada Banja Luke, a medijski sponzori su bili RTRS koji je uživo prenosio takmičenje i MTV.

Prvu noć je otvorio trećeplasirani bend sa trećeg izdanja Demofesta, daruvarski rock bend Prežderani. Nakon njih je nastupila američka R&B / hip hop muzičarka Kelis. Sa njom su na sceni nastupili britanska DJ Nikki Beatnik i njemački bubnjar Benny Greb. Kelis je snastupila na Demofestu u sklopu svoje ljetne festivalske turenje po Evropi, a Banja Luka je bila jedina grad u regiji u kojem je nastupila. Njenom nastupu je prisustovalo oko 2000 ljudi, koncert je trajao oko sat vremena, a setlista se pretežno sastojala od pjesama sa njenog tada novog albuma Flesh Tone i njenih najvećih hitova.

Ulaznice za sve tri dana Demofesta 04

Drugu noć je nastupio drugoplasirani bend sa trežeg izadnja Demofesta, pirotski alertnative rock bend Kuriri. Njihov nastup je trajao poprilično kratko pa je ubrzo na scenu izašao birtanski trip hop muzičar Tricky. On je na dan koncerta prethodno održao pres konferenciju te se družio sa fanovima. Tricky je nastupio u Banja Luci u sklopu svjetske turneje kojom je promovisan album Mixed Race. Drugi dan festivala je bio znatno posjećeniji, a Tricky je uspio zabaviti oko 3000 posjetilaca festivala. 

Treću i ujedno završnu noć festivala, nastupili su pobjednici trećeg izdanaj Demofesta, beogradski surf rock bend Threesome. Nakon njih je nastupio velški hardcore reggae bend Skindred. Bend je u Banja Luci nastupio u sklopu svoje evropske turneje kojom je promovisan album Union Black. Njihov nastup je trajao sat vremena, a nastupili su pred najmalobrojnijom publikom na festivalu. Ipak atmosfera je bila odlična, a nešto malo manje od 1000 posjetilaca. Setlista se sastojala od pjesama iz svih perioda karijere benda.

 
Kelis - Brave (Live in Banja Luka 2011)
__________________________________________________
Izvještaj s festivala pročitajte ovdje, MuzičkaZona.ba  [1] | [2] | [3]
Galerije s festivala pogledajte ovdje, MuzičkaZona.ba  [1] | [2] | [3]  

Nema komentara:

Objavi komentar