Eros Ramazotti - 07. 07. 2006. - Zetra, Sarajevo

                                 Eros Ramazotti u Sarajevu 2006. godine

Još jedan veliki koncert održan je 7. jula 2006 u sklopu 1. Internacionalnog Zetra Festivala, a održala ga je najveća italijanska muzička zvijezda Eros Ramazzotti. Ovaj koncert je također održan i sklopu Ramazzottijeve turneje kojom je promovisan album Calma apparente. Osim Sarajeva, Eros je održao i dva koncerta u regiji, u Novom Sadu je koncert održao 5. jula, a u Rijeci je 30. jula.

Ovo nije prvi dolazak Erosa Ramazzotija u BiH, naime on je 1998. godine učestovao u manifestaciji Susret Srca koja je ustvari bila utakmica između reperezentacije pjevača BiH i reprezentacije pjevača Italije, a utakmica je održana na stadionu Grbavica 19. novembra 1998. godine. Koncert u Sarajevu se nije razlikovao od ostalih koncerata sa turneje, kako sa strane posjećenosti koncerta tako i sa tehničke strane.

Eros Ramazotti je jedna od najvećih muzičkih zvijezda na svijetu sa ne-engleskog govornog područja. U karijeri je objavio 11 studijskih albuma i čak 37 singlova. Veliku popularnost stiče nakon pobjede na prestižnom Sanremo festivalu 1986. godine. U karijeri je sarađivao sa Cher, Tinom Turner, Rickyem Martinom, Joe Cockerom, Anastaciom i mnogim drugim poznatim muzičarima. Njegov album Tutte storie prodat je u 6 miliona primjeraka diljem svijeta.

Nema komentara:

Objavi komentar