Simple Minds - 10. 04. 2006. - Zetra, Sarajevo

Simple Minds u Sarajevu 2006. godine

Odličan primjer kako dobro posjećen koncert u Sarajevu nije nemoguće napraviti pokazala je škotska pop rock grupa Simple Minds. Oni su održali koncert 10. aprila 2006. godine u sarajevskoj dvorani Zetra. Koncert je održan u sklopu svjetske turneje povodom promocije albuma Black & White 050505, a osim Sarajeva nastupili su u još nekoliko gradova u regiji: Ljubljani, Zagrebu, Bogradu i Skoplju.

Kao predgrupa nastupila je austrijska pop rock grupa Tyler. Na koncertu je prisustovalo preko pet hiljada ljudi, ali treba istaći da je podijeljeno mnogo besplatnih ulaznica. Posebne pohvale su otišle za ozvučenje i rasvjetu koji su bili na zavidnom nivou. Setlista se sastojala najviše od pjesama sa novog albuma, ali je također svirali i nekoliko starijih hitova dok su najveći hitovi sačuvani za bis. Koncert je trajao nešto više od dva sata. Simple Minds je u Sarajevo došla u sljedećoj postavi:

Jim Kerr - vokal
Charlie Burchill - gitara
Eddy Duffy - bas gitara
Mark Taylor - klavijature
Andy Gillespie - klavijature
Mel Gaynor - bubnjevi
____________________________________________
Članak o koncertu možete pročitati ovdje.
Galeriju fotografija sa koncerta možete pogledati ovdje.

1 komentar:

  1. Zaista dobar koncert iako su Simple Minds već stara generacija, ali su profesionalni i nisu uskratili publiku u Sarajevu za potpuni doživljaj. Kako to i inače biva, dolazili su u regiju i kasnije, ali ko se jednom vode napije na koncertu u Sarajevu, čini se da se više ne vraća...

    OdgovoriIzbriši