Dog Eat Dog - 27. 06. 2009. - Dom Mladih, Sarajevo

Plakat za koncert benda Dog Eat Dog u Sarajevu 2009. godine

Pioniri rap rock žanra američki Dog Eat Dog su održali koncert u sarajevskom Domu Mladih 27. juna 2009. godine. Bend je nastupao u sklopu evropske turneje kojom se obilježavalo 15 godina od izdavanja njihovog prvog i najuspješnijeg albuma All Boro Kings. Dan nakon sarajevskog koncerta, bend je trebao održati koncert i u Banja Luci, ali je agencija Front Stage otkazala koncert nekoliko dana pred koncert. Sarajevski koncert je organizovalo udruženje Fis kultura

Koncert je bio ogroman finasijski promašaj za organizatora, prvo zbog otkazivanja koncerta u Banja Luci, a zatim zbog izrazito loše posjećenosti. Pretpostavlja se da je koncertu prisustovalo između 50 i 100 posjetilaca. Stoga će ovaj koncert ostati upamćen kao vjerovatno najlošiji koncert stranog benda u BiH. Nije zabilježena nijedna predgrupa na koncertu.

Dog Eat Dog je američka grupa iz Bergen Countyja, New Jersey koja 1990. godine postaje dio rock scene New Yorka i New Jerseya. Bend je jedan od prvih koji su spojili divlje gitare, saxofon i rap, i kreirali stil koji će kasnije postati uobičajen u muzičkom svijetu. Dog Eat Dog je dostigao komercijalni uspjeh nakon objavljivanja singlova No Fronts, Who's The King i Rocky, koji su u najboljem svjetlu prikazali njihov kvalitetan rad. Nakon prvog albuma, zvuk ove grupe evoluira dodavanjem elemenata funk, ska i hip hopa. U Sarajevu su nastupili u idućem sastavu: 

John Connor - vokal
Dave Neabore - bas gitara
Brandon Finley - bubnjevi
Roland Kresse - saksofon

Dog Eat Dog - Who's The King? (Live in Sarajevo)

Nema komentara:

Objavi komentar