Tiësto - 15. 05. 2009. - Dvorana Mirza Delibašić, Sarajevo

Plakat za koncert Tiësta u Sarajevu 2009. godine

Jedan od najpoznatijih svjetskih DJ-eva i producenata Tijs Michel Werwest poznatiji kao Tiësto je nastupio u sarajevskoj dvorani Mirza Delibašić koja je u sastavu SRC Skenderija 15. maja 2009. godine te je održao jedan od najvećih koncerta ovakve vrste u našoj zemlji i do sada je vjerovatno najveće ime house i trance muzike koje je nastupilo u BiH. Od same najave koncerta, organizaciji se pristupilo ozbiljno, pa tako da od same promocije pa sve do samog nastupa, sve je urađeno na najvišem nivou.

Pa je između ostalog registrovan web-site za ovaj koncert, video poruka, billboardi, flajeri, online prodaja karti što je rijetkost za neki događaj u BiH. Koncert je organizovala agencija DHT, a nastup je održan u sklopu Papaya World Toura 2009. Tiësto je od dolaska u Sarajevo imao krajnji VIP status, njegov menadžment je rezervisao sobe u 5 hotela a, javnost nije bila obavještena u kojem se hotelu nalazi kako ga medijii ne bi uznemiravali. Kao podrška, publiku su prije Tiësta, zagrijali domaći DJ-evi Wedran, Focho, Black Acid i mađarski DJ Stereo Palma

Ulaznica za koncert Tiësta u Sarajevu 2009. godine

Tiëstov nastup je započeo negdje oko 1 sat iza ponoći, a trajao do 6 sati ujutro. Odličan nastup je također pratila i odlična scenografija i efekti, a koji su obilovali laserima kao i bacačima plamena. Iako je karta koja je iznosila 60KM bila poprilično skupa za uslove u BiH, prema informacijama koje su objavljene poslije, koncertu je prisustovalo preko 6000 ljudi.

Tiësto - Live in Sarajevo 2009
____________________________________________
Galeriju s koncerta možete pogledati ovdje.

Nema komentara:

Objavi komentar