Uriah Heep - 18. 07. 2009. - Banja Luka Rock Open Air

Plakat za festival Banja Luka Rock Open Air

Iako je Banja Luka za vrijeme bivše Jugoslavije bile ćesto koncertno odredište, nakon rata taj intenzitet se smanjio. Stoga je već 2009. godine Grad Banja Luka počeo kampanju za modernizaciju grada što je uključivalo i kulturno promicanje grada pa pored novih kulturnih ustanova, počelo se ulagati i kulturne događaje. Banja Luka Rock Open Air je jedan od prvih događaja takve vrste, a kao headlinere su imali priliku ugostiti čuveni britanski bend Uriah Heep. Festival je prvobitno trebao da se održi na aerodromu u Zalužanima, ali na kraju je premješten na tvrđavu Kastel.

Prvi dan festivala su nastpali hrvatski bendovi Sheitans i Atomsko Sklonište, sarajevski Irina & Storm, banjalučki Balkan Express, njemački Quo, tribute britanskog hard rock bend Status Quo i britanski BC Sweet tribute britanskog hard rock benda The Sweet.

Drugi dan festivala su nastupali sarajevski bendovi Formula 4 i Divlje Jagode, banjalučki Four Roses, srbijanski Kraljevski Apartman i Alogia i britanski Uriah Heep. Ovo je bio drugi koncert Uriah Heepa u našoj zemlji, prvi su održali u sarajevskoj Skenderiji 15. maja 1983. godine, tokom vrhunca svoje karijere. Iz te postave u Banja Luci je nastupio samo Mick Box, gitarista i frontmen benda. U Banja Luci su boravili u sklopu svoje svjetske turneje kojom su predstavljali album Wake the Sleeper. U Banja Luci su nastupili u sljedećem sastavu:

Bernie Shaw - vokal
Mick Box - gitara
Phil Lanzon - klavijature
Trevor Bolder - bas gitara
Rusell Gilbrook - bubnjevi
 
Uriah Heep - Lady in Black (Live in Banja Luka 2009)

Nema komentara:

Objavi komentar