Vaya Con Dios - 26. 10. 2013. - Zetra, Sarajevo

Plakat za koncert Vaya Con Dios u Sarajevu 2013. godine

Mali je broj muzičara koji su svojim nastupima uspjeli ostaviti tako dubok trag i održati više od jednog velikog koncerta. U ovu grupu rijetkih muzičara ubraja se belgijska grupa Vaya Con Dios, koja je održala dva velika koncerta u Sarajevu. Prvi je održan 18. juna 2010. godine u sarajevskoj dvorani Skenderija, dok je drugi održan 26. oktobra 2013. godine u još većoj sarajevskoj dvorani Zetra. Stoga je Vaya Con Dios jedna od muzičkih grupa koje su uspjele u kratkom periodu, napuniti dvije sarajevske dvorane i tako postigli nešto što je polazilo za rukom uglavnom domaćim muzičarima.

Njihov drugi koncert u Sarajevu je održan u sklopu oproštajne Farewell turneje kojom je i okončana karijera ovog benda. Jedini originalni član je ostala Dani Klein koja je početkom 2013. godine napunila 60 godina pa je odlučila da okonča rad grupe i posveti se nešto mirnijoj solo karijeri. Oproštajna turneja je uključivala 25 koncerata, uglavnom po gradovima Istočne Evrope, ali i gradova poput Beiruta i Casablance. Pored Sarajeva, Vaya Con Dios se koncertima oprostila i od Beograda 12. oktobra u Kombank Areni, te Zagreba 18. oktobra u dvorani Cibona. Upravo iz razloga što se radilo o oproštajnoj turneji grupe, vladao je veliki interes za koncert.

Ulaznica za koncert Vaya Con Dios u Sarajevu 2013. godine

Generalni pokrovitelj sarajevskog koncerta je bila Fabrika duhana Sarajevo. Koncert je pratila odlična medijska kampanja pa je tako pored billboarda, plakata i TV reklama, lansirana web stranica na kojoj su fanovima mogli birati koje će pjesme grupa svirati, te su se mogle kupiti ulaznice online. Ulaznice su puštene u prodaju početkom oktobra, a cijena ulaznica je iznosila 25 KM za tribine, 30 KM za parter i 50 KM za VIP sekciju. Koncertu je prisustovalo oko četiri i po hiljade ljudi, a vladala je nezaboravna atmosfera tokom čitavog nastupa.

Vaya Con Dios - Nah Neh Nah (Live in Sarajevo 2013)
_____________________________________________
Izvještaje i fotografije možete pogledati ovdje: [1] [2].

Nema komentara:

Objavi komentar