Madball - 15. 11. 2016. - Sloga, Sarajevo

Plakat za Hardcore Lives turneju benda Madball

Jedan od najvjernijih bendova sarajevskoj publici je američki hardcore punk bend Madball. Nakon njihovog prvog koncerta koji je održan 6, jula 2011. godine u Amfiteatru Doma Mladih, postali su oduševljeni sarajevskom publikom te su preporučili i drugim bendovima da posjete Sarajevo. Ipak jedini bend koji je uspio postići jednak učinak je upravo Madball, pa su nakon prvog nastupa ubrzo održali i drugi i to 13. decembra 2013. godine u sarajevskom klubu Cinemas (Sloga). Njihov treći nastup je održan na istom mjestu 15. novembra 2016. godine, a ovaj koncert je obilježio hardcore / metal koncertnu sezonu 2016. godine.

Bez prevelikog iznenađenja je najavljen treći nastup Madballa u Sarajevu, a organizatori, sarajevska agencija BHHC Booking, su vjerovali da ne mogu pogriješiti sa ponovnim koncertom Madballa u Sarajevu. Koncert je najavljen sredinom jula 2016. godine, a ulaznice su puštene u prodaju mjesec dana prije koncerta, sredinom oktobra. Cijena ulaznice je iznosila 25 KM i bila je jeftinija od ulaznica za njihov prethodni koncert u Sarajevu. S obzirom da se radilo o rutinskom koncertu, mediji i nisu predavali neku veliku pažnju, a ni publika nije pretjerano reagovala. Koncert je održan u sklopu kratke europske turneje Hardcore Lives koju je sačinjavalo ukupno jedanaest nastupa.

Ulaznica za koncert Madballa u Sarajevu 2016. godine

Dan nakon sarajevskog koncerta 16. novembra, Madball je održao koncert u zagrebačkom Vintage Industrial Baru i to je bio ujedno i njihov jedini koncert u regiji na ovoj turneji. Kao predgrupa na sarajevskom koncertu je nastupio mađarski hardcore bend Don Gatto. Nakon njih na scenu je izašao Madball koji je odsvirao relativno kratak, ali fenomenalan nastup koji je trajao oko sat vremena. Setlista se sastojala od 22 pjesme i bila je mješavina svih njihovih dosadašnjih izdanja. Koncertu je prisustovalo oko 400 posjetilaca. Madball je na trećem koncertu u Sarajevu nastupio u sljedećem sastavu:

Freddy Cricien - vokal 
Jorge "Hoya Roc" Guerra - bas gitara 
Brian "Mitts" Daniels - gitara 
Mike Justian - bubnjevi


Madball - Never Had It / Born Strong (Live in Sarajevo 2016)
_______________________________________
Galeriju fotografija s koncerta možete pogledati ovdje.

Nema komentara:

Objavi komentar