James Blunt - 15. 06. 2008. - Zetra, Sarajevo

Plakat za koncert Jamesa Blunta u Sarajevu 2008. godine

Koncert engleske pop senzacije Jamesa Blunta je održan 15. juna 2008. godine u sarajevskoj dvorani Zetra. Ovaj koncert je bio jedini koncert u regiji ovog muzičara, a održan je u sklopu turneje kojom je promovisan album All the Lost Souls. S obzirom da je Sarajevo iznenadno dodato na popis gradova u kojim se ova turneja održava, promocija koncerta je trajala vrlo kratko, pa je koncertu prisustovalo nešto više od 2000 posjetilaca.

James Blunt je u Sarajevu sletio zajedno sa poznatim italijanskim modnim dizajnerom Robertom Cavallijem i Sanelom Jenkins koja je i organizovala ovaj koncert u saradnji sa agencijom Art Zone. Nakon slijetanja u Sarajevo, James je održao press konferenciju. Kao predgrupa nastupila je mostarska reggae grupa Zoster. Koncertu su prisustovali i fanovi iz regije, a mada je koncert bio nešto slabije posjećen, prisutni su istinski uživali u nastupu.

James Blunt je engleski kantautor koji se proslavio svojim debi albumom iz 2004. godine Back to Bedlam sa kojeg se izdvajaju hitovi You're Beautiful, Wisemen i Goodbye My Lover. Album koji je promovisao sarajevskim koncertom, All the Lost Souls je također poznat po hitu 1973. Njegov posljednji album Some Kind of Trouble objavljen je 2010. godine, a sredinom 2012. godine odlučio je privremeno da obustavi svoju karijeru.

James Blunt - You're Beautiful (Live in Sarajevo)
_________________________________
Članak o koncertu možete pročitati ovdje.

Nema komentara:

Objavi komentar