Joan Baez - 16. 06. 2008. - Baščašijske noći, Sarajevo

                   Billboard za koncert Joan Baez u Sarajevu 2008. godine

Jedna od rijetkih svjetskih zvijezda koja je u Sarajevu održala dva koncerta je američka kantautorica Joan Baez. Ona je posjetila opkoljeno Sarajevo 14. aprila 1993. godine te je održala koncert u kinu Imperijal. Ovaj drugi koncert je održan u sklopu festivala Baščašijske noći, a Joan Baez je nastupila na velikoj otvorenoj pozornici ispred Vijećnice 6. jula 2008. godine.

Ovaj puta koncert je prisustovalo mnogo više ljudi, a prije koncerta održana je i press konferencija na kojoj su prisustovali i ljudi koji su svirali s njom i na koncertu 1993. godine. Ipak najemtovniji susret je imala sa violončelistom Vedranom Smailovićem, a Joan je opet iskoristila priliku da prošete Sarajevom i da vidi koliko se grad promjenio od njene posljednje posjete.

Na koncertu je Joan Baez svirala pjesme uglavnom sa albuma Bowery Songs, ali je svirala i neke svoje hitove kao i poznatu pjesmu Boba Dylana, Blowin' in the Wind. Nakon koncerta, Joan je nastavila druženje sa prijateljima iz Sarajeva u restoranu Park prinčeva gdje je također otpjevala nekoliko pjesama.

                  Joan Baez - Diamonds and Rust (Live in Sarajevo 2008)
________________________________
Članak o koncertu možete pročitati ovdje.

Nema komentara:

Objavi komentar