David Guetta - 18. 12. 2010. - Zetra, Sarajevo

Poster za koncert Davida Guette u Sarajevu 2010. godine

Najveći koncert i najveća zvijezda pop muzike koja je do sada održala koncert u Sarajevu je sigurno francuski DJ i producent David Guetta. Iako se on bavi elektronskom muzikom, David Guetta sa svojim hitovima se ubraja među najveće zvijezde moderne pop muzike. Veliki koncert je održao u sarajevskoj dvorani Zetra 18. decembra 2010. godine i nastavio tradiciju koncerata najvećih svjetskih DJ-eva u Sarajevu. Koncert Davida Guette je najavljen sredinom oktobra 2010. godine i tada je započela velika promotivna kampanja koncerta.

Organizator koncerta je bila zagrebačka agencija Music Managament, a Guetta je dan prije, 17. decembra održao koncert u Ljubljani. Koncert je održan u sklopu svjetske turneje kojom je promovisan njegov četvrti i do sada najuspješniji album One Love. Cijena ulaznica je bila poprilično skupa, a iznosila je 45KM u pretprodaji i 60KM na dan koncerta dok je cijena za VIP sekciju iznosila 70KM odnosno 80KM na dan koncerta. Nekoliko dana prije koncerta održan je zvanični pre-party koncerta, a ekipa Davida Guette je već počela stizati u Sarajevo 16. decembra. Čitava ekipa zadužena za nastup Davida Guette je brojala 60 ljudi, raspolagala je sa sedam automobila i velikom količinom scenske opreme. David Guetta je odsjeo u hotelu Europa, gdje je zakupio čitav sprat.

Ulaznica za koncert Davida Guette u Sarajevu 2010. godine

Koncert je počeo u 10 sati, a prvih dva i po sata su nastupali warmup DJ-evi Glenn Morrison iz Kanade, Angel Anx iz Slovenije i Benjamin De Luxe iz Hrvatske. Nastup David Guette je kasnio pola sata, pa je počeo u jedan sat iza ponoći i trajao je oko tri sata. Sarajevska publika je uživala uz hitova sa albuma One Love, ali i uz starije klasike poput The World is Mine. Koncert nije bio rasprodat, ali mu je prisustovalo oko 5 000 ljudi što je solidna posjećenost za takav događaj. Nastup Davida Guette je ocijenjen prosječnim, ali je publika definitivno uživala u koncertu. Guetta je tokom čitavog nastupa komunicirao s publikom, a obećao je i da će ponovo nastupati u Sarajevu. Ipak David Guetta je bio posljednji u nizu DJ velikana nakon Tiësta i Carl Coxa koji je nastupio u Sarajevu, jer nakon ovog koncerta nijedan poznatiji DJ nije nastupio u BiH. 

Pierre David Guetta je rođen u Parizu 1967. godine, a karijeru započinje osamdesetih godina kao klupski DJ, a 2001. godine osnivan izdavačku kuću Gum Productions, a godinu poslije objavljuje album Just A Little More Love, na kojem su se našla četiri singla. Drugi album Guetta Blaster objavljuje 2004. sa  planetarnim hitovima poput The World is Mine, Money i Stay. Svjetsku slavu doživljava sa četvrtim albumom One Love i na kojem su se našli hitovi poput When Love Takes Over, Sexy Bitch, Gettin' Over You i Memories. Nakon ovog albuma postaje jedan od najtraženijih i najpopularnijih pop muzičara. Radio je pjesme sa Black Eyed Peas, Britney Spears, Chrisa Willisom, Kelly Rowland, will.i.am-om, Lil Wayneom, Kelis, Madonnom, Kid Cudijem, Flo Ridom, Shakirom, Kelly Rowland, Akonom, Siom i mnogim drugim. 

David Guetta - Live in Sarajevo 2010
______________________________________________
Izvještaj s koncerta i galeriju možete pogledati ovdje.

Nema komentara:

Objavi komentar