Stereo MCs / New Young Pony Club / Fun Lovin' Criminals - 21. - 24. 07. 2010. - Demofest, Kastel, Banja Luka

Reklama za Demofest 03

Treći Demofest u Banja Luci održan je od 21. do 24. jula 2010. godine na banjalučkoj tvrđavi Kastel. S obzirom da je ovaj festival takmičarskog karaktera, ipak je poprilično poznat i po svom revijalnom dijelu i ujedno je festival koji je ugostio najviše alternativnih internacionalnih muzičara. Tako i njihovo treće izdanje nije izostajalo pa je tako svaka od četiri noći festivala imala headlinera. Prvu noć je nastupio engleski hip hop/electronic bend Stereo MCs, drugu noć je nastupio veliki regionalni muzičar Kiril Džajkovski, treću noć je obilježio koncert još jedan engleski bend New Young Pony Club, a festival je zatvorio koncert američkog rock benda Fun Lovin' Criminals.

S obzirom da je ulaz na Demofest besplatan, sve četiri noći festivala su bile izuzetno posjećene uz lijepo vrijeme koje ga je pratilo. Tako je već prvu noć koncertu Stereo MCs prisustovalo oko 6000 ljudi. Banja Luka se tada našla na listi rijetkih gradova koje je ovaj bend posjetio tokom ljeta 2010. godine s obzirom da su tada radili na novom albumu, a koji je objavljen 2011. godine pod nazivom Emperor's Nightingale. Kao predgrupa je nastupio bend ZAA iz Kruševa kao trećeplasirani sa prethodnog izdanja Demofesta.

Treća noć je pripala engleskom bendu New Young Pony Club, koji je tkaođer uspio oduševiti publiku na tvrđavi Kastel. Oni su u Banja Luci nastupili u sklopu svoje turneje kojom su promovisali album The Optimist, a prethodno su nastupili u Zagrebu i Beogradu. S obzirom da je ovaj bend orijentisan ka elektronskoj i dance muzici, uspjeli su rasplesati brojnu banjalućku publiku. Kao predgrupa je nastupio drugoplasirani bend sa prethodnog izdanja, splitski Discopath.

Četvrtu i ujedno finalnu noć je zatvorio koncert američkog alternative rock benda Fun Lovin' Criminals. Čast im je pripala da zatvore festival kao najzvučnijem imenu koji je nastupio na ovom izdanju Demofesta. Plejlsita se sastojala od hitova iz njihove bogate karijere, a najveći dio sa albuma Classic Fantastic, u sklopu čije promocije su i nastupili u Banja Luci. Njihov nastup je trajao oko sat vremena, a naišli su na odličan prijem kod publike. Kao predgrupa nastupio je zagrebački bend Prophaganda, pobjednici prethodnog izdanja festivala.

New Young Pony Club - Demofest Banja Luka 2010
__________________________________________________
Izvještaj s festivala pročitajte ovdje, Muzika.hr  [1] | [2] | [3]
Izvještaj s festivala pročitajte ovdje, Urbanbug.net  [1] | [2] | [3]  

Nema komentara:

Objavi komentar